sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Karjalaisia piirakoita ja hernekeittoa


Joku ihmetys taas iski tällä viikolla, kun luin Yhteishyvän ruokaliitettä. Päätin kokeilla tehdä karjalanpiirakoita. Olen aina luullut, että ne ovat kovin työläitä, mutteivät ne olekaan. Puuron tosin keitin jo päivää ennemmin. Kauniita niistä ei aluksi meinannut tulla. Kuvassa vasemmalla ihan ensimmäinen karjalanpiirakkani koskaan. Kyllä ne siitä komistuivat ja keskimmäinen on jo varsin hyvä. Pienelle miehelle tein pikkuruisia piirakoita muotilla. Niistä tuli oikein söpöjä.

Kaupassa törmäsin Jalostajan hernekeiton uusiin retropurkkeihin. Esillekin ne oli pantu niin somasti, että pakkohan siitä oli kuva napata. Mieleeni tulivat aivan Andy Warholin keittopurkit, vaikka värit eivät ole sinne päinkään.

Hauskat sunnuntain jatkot!

Something came over me as I read a recipe for a magazines this week. I just had the urge to try to make Finnish "native food" Karelian pies. I've always thought that they're hard to make but I was wrong. The first one didn't look that great (the one on the left) but then I started to get the hang of it. Small ones for the little boy I made with a round cookie cutter. They're so cute.

At the store I noticed that Jalostaja has put it's pea soup in these wonderful retro cans. It reminded me of Warhol's soups so I just had to take a picture.

Have a lovely Sunday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...