tiistai 13. elokuuta 2013

Marjainen herkku



Marjat alkavat olla kypsiä. Tontillemme on istutettu yksi karviais- ja kolme mustaherukkapensasta. Silti löysin markiltamme myös vadelmia. Ne ovat tietenkin villivadelmia. Useana vuotena olen niitä tarkkaillut, mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun ne peräti antavat satoa. 

Työystäväni vinkkaamana löysin ihanan uuden ruokaohjelman Pieni keittiö Pariisissa. Sen innoittamana testasin heti jotakin omituisia muffinssivuokaan tehtäviä paahtoleipä-munakas-hässäköitä. Näyttivät nätimmältä kyllä teeveessä. 

Marjacrumbleen löysin helpon reseptin täältä. Vaivalla noukkimiani vadelmia en tähän käyttänyt vaan laitoin mustaherukkaa, karviaisia ja omenanpaloja. Tuli aika kirpakkaa, mutta silti hyvää. Söimme lämpimänä jäätelön kanssa, mutta mielestäni toimii jääkaappikylmänäkin pienenä välipalana.

Berries are ripe. We have planted one gooseberry and three black currant bushes in our garden. I also found some wild raspberries behind our barn. I've known that they've existed but they've never given out such a good crop as this year.

My work colleague hinted me a new food show on the telly. It's called The Little Paris Kitchen. Inspired by the show I made some muffin-toast-egg-thingies. They looked way much better on television.

The recipe for the berry crumble I found here. Instead of raspberries I used gooseberries and apple. It turned out quite sour but still good. The first batch we ate warm with ice-cream but I think it works well straight out of the fridge as a little snack.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...