keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Astu sisään kameraan!


En yleensä tai itseasiassa en koskaan kirjoita tänne blogiin mitään työjuttuja, mutta nyt on sellainenkin projekti meneillään, että se on pakko jakaa. Valokuvaajille tuttu, ja varmasti monelle muullekin, on Camera obscura -ilmiö, jossa pimeän huoneen seinälle heijastuu ulkona oleva maailma pienen reiän kautta peilikuvana ja ylösalaisin. Tätä ilmiötä käytetään hyväksi esimerkiksi kameroissa.

Valokuvakeskus Peri on keksinyt rakentaa Camera obscuran merikonttiin! Ajatus on niin kiehtova, että pyysin heiltä saada konttia lainalle. Kontin kiertue alkoi viime viikolla Turusta ja jatkui nyt tänne meille Pohjanmaalle. Kamerakonttiin voit tutustua tällä viikolla Farmarissa ja sieltä se jatkaa matkaansa Lapualle.


Valokuvakeskus Perin Camera Obscura 2017 -kamerakontti on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Se on toteutettu yhteistyössä Bonfoton.comin kanssa. Pohjanmaalle kontin tuovat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Valokuvakeskus Peri, Pohjanmaan valokuvakeskus, Farmari ja Lapuan taidemuseo.

A Camera obscure built in a shipping container is currently at show in Farmari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...